LA CULTURA DE LA QUINTA ESSÈNCIA

Un dels majors beneficis de les plantes és el gran plaer de viure entre elles.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

La varietat d’aromes i la delicadesa de colors enriqueixen la llar, tant si es planten al jardí o es mantenen a l’interior. Fins i tot a aquest nivell tan elemental, les plantes exerceixen una acció terapèutica de la qual no som conscients. Planteu flors!

A nivell inconscient la natura ens ofereix a part de fragàncies i colors atractius,  records d’ indrets meravellosos, que per la seva biodiversitat i riquesa en components, ens van fer sentir còmodament, tranquils, en una atmòsfera similar al benestar que transmet la llar.

Desitgem recordar moments que ens fan bé, aquesta simple tasca sempre ens aporta emocions i pensaments enriquidors.

De la mateixa forma, al transportar el món de la naturalesa, al món íntim de la llar o del jardí, comencem una relació més profunda amb les plantes. D’ aquí es desprenen totes les teràpies i els usos beneficiosos que posseeixen. En casa, en un petit jardí, podem concentrar una gran varietat de propietats curatives. Les plantes curen éssers vius, aquesta es la cultura de la quinta essència.

Gairebé tothom considera agradable l’aroma de l’espígol o de la rosa, més poques persones s’adonen de l’estimulació emocional que exerceixen aquestes plantes sobre elles. Les substàncies que posseeixen afecten el sistema nerviós d’una manera que s’arriba a comprendre instantàniament per l’estímul olfactiu, dèrmic i per ingestió.

Són aquestes propietats de benestar, les que s’aprofiten en l’Aromateràpia.

Amb l’ajuda de massatges amb olis vegetals, olis essencials, sals de bany, vaporitzadors i/o simplement plantes vives, es pot obtindre  múltiples curacions de dolències i d’estats d’ ànim.

Cultivar plantes a casa i fora, ens recorda que les relacions amb el món vegetal són íntimes e importants.

Ara que els científics comencen a descobrir la magnitud del dany que les toxines químiques d’ambientadors, netejadors de la pell i altres productes químics poden causar a la salut, és l’hora de redescobrir els productes naturals.

L’acció suau i equilibrada de les plantes és més saludable per a l’organisme i per al medi ambient i permet evitar productes fabricats amb compostos químics perillosos i provats en animals, obtinguts o envasats amb poc respecte per la conservació dels recursos naturals.

Les plantes utilitzades en la preparació de productes de bellesa, cura de la pell i cura de la llar són les més agraïdes de conrear i mantenir a casa.

Moltes d’elles són fragants com la melissa, el romaní o les roses. D’altres, com la saponària, contenen saponines netejadores, compostos que formen una escuma semblant a la del sabó.

No falten les que tenen propietats beneficioses per a la pell -Nutrients, calmants i cicatritzants- com les essències curatives d’espígol i o els olis vegetals com la rosa de mosqueta, extreta de la pressió en fred dels gavarreres, fruit de la rosa.

Aquest fruit tan comú en les muntanyes de Solanell, del roser salvatge (sinonímia de l’Alt Urgell), conté àcid cítric, vitamina C (100gr de gavarrons contenen 1500 mg d’aquesta vitamina, provitamina A (betacarotè), Vitamines B, E , K

Solanell ofereix biodiversitat de plantes amb indicacions terapèutiques, alimentàries i etnobotàniques.

La cultura popular a Catalunya ens aproxima a les herbes curatives més utilitzades des de la part més farmacològica.

Vine a reviure la teva salut i a compartir un trosset de saviesa amb #ReviureSolanell.

Apifitoterapeuta, Apiarista, Aromaterapeuta i cosmetòloga natural.

http://www.bellaflor.bio

pixarpegatinafinal4

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s